Leuke ideeën voor een babyshower

17-02-2018    Door Melon Day

In Amerika zie je de meest extravagante babyshower ideeën voorbij komen! Hoe gekker hoe leuker. Voor de moeder in kwestie natuurlijk, want de baby krijgt er zelf weinig van mee waarschijnlijk. Maar het idee erachter is natuurlijk ook een feestje waard. Want dat er binnenkort een lief, klein baby’tje op aarde gezet gaat worden is wel het vieren waard.

Als jij het ook leuk vindt voor je zus, vriendin of collega een bijzondere dag te organiseren, met volle aandacht voor haar bolle buik, geven wij je graag een aantal originele ideeën voor de babyshower.

Verrassing!!
Het is natuurlijk super leuk om de aanstaande moeder, net als de aanstaande bruid bij een vrijgezellendag, compleet te verrassen met de babyshower. Door vooraf niets te verklappen maar allemaal op een bepaald tijdstip bij de zwangere aan te bellen, desnoods met de aanstaande vader in het complot, maak je de verrassing nog groter! Doe dit niet kort voor de uitgerekende datum, want stel je voor dat de vliezen spontaan breken door het verrassingseffect!

Om de verrassing nog feestelijker te maken, kunnen jullie op het moment dat de deur opengaat allemaal met push up confetti schieten. Surprise!! Roze en blauw als het geslacht nog niet bekend is of al meteen in het roze of blauw, wat misschien ook wel het kleurthema van de dag is.

Oefening baart kunst
Het beroep van ‘moeder zijn’ is natuurlijk niet zomaar het eerste het beste beroep. Het is een gevalletje van ‘oefening baart kunst’. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! Neem een pop mee, een paar luiers en een blinddoek. Blinddoek de zwangere en laat haar op de gok een luier verschonen. Hoe snel kan ze het? Plezier gegarandeerd! Of breng een emmer was mee met babykleertjes en geef haar de opdracht deze binnen enkele minuten op te hangen. Wanneer de baby er eenmaal is, heb je namelijk ook niet meer overal uitgebreid de tijd voor!

Je kunt ook de theoretische kennis van de aanstaande moeder testen. Stel haar vragen over de zwangerschap, over de bevalling en over het verzorgen van een baby. Onze babyshower quiz is daar ideaal voor. Vertel haar vooraf hoeveel vragen ze goed moet hebben om een mooi kraamcadeautje te winnen.

Glazen bol
Sluit de dag af met een voorspelling. Laat iedereen die bij de babyshower aanwezig is op een vel papier een aantal vragen invullen. Wanneer wordt de baby geboren? Wordt het een jongen of een meisje? Wat zullen het gewicht en de lengte zijn? En hoe gaat de baby heten?

Als het moment eenmaal daar is, weten jullie natuurlijk pas wie de winnaar van de voorspelling was. Trakteer diegene als prijs op een high tea bijvoorbeeld, zodat jullie meteen een mooi excuus hebben om weer met zijn allen samen te komen en bij te kletsen met de inmiddels bevallen moeder.

Naast bovenstaande leuke babyshower ideeën kun je de hele (mid)dag in stijl vieren met roze en/of blauwe slingers, cupcakes, rietjes, ballonnen of zelfs een leuke sjerp of strikje voor iedereen. Vergeet geen foto’s te maken!!Plaats een reactie