Hoe betrek je je kinderen bij je bruiloft?

27-11-2016    Door Melon Day

Als je nog of pas, het is maar net hoe je het bekijkt, gaat trouwen als je al één of meerdere kinderen hebt, ben je waarschijnlijk ook heel erg bezig met hoe je je kinderen zoveel mogelijk bij de bruiloft kunt betrekken en hoe je je dag voor hen zo leuk mogelijk maakt. Wij geven je graag een aantal tips om je kinderen optimaal deel uit te laten maken van jullie grote dag:

De ringen
Natuurlijk is het super leuk en schattig als één van je kinderen de ringen wil brengen. Het is alleen slim hier niet té veel op te hopen, want zeker als je kind(eren) nog klein is, doet hij niet altijd wat jij op dat moment het liefste wil! Maak er daarom niks groots van, leg er geen druk op maar vraag gewoon of hij of zij het doosje of kussentje even aan mama of papa wil geven.

De trouwakte
Als je het vraagt aan de trouwambtenaar zijn de meeste ambtenaren er wel voor te porren dat je kind(eren) ook mag tekenen in het trouwboekje. Natuurlijk geen handtekening, dat is nog iets te veel gevraagd, maar een vingerafdruk met vingerverf is een kleine moeite en voor jullie en de kinderen een heel bijzonder moment. Zij mogen net als papa en mama iets in het boekje zetten! En voor je kinderen is het later een erg speciaal aandenken.

Bruidsboeket
Als je gaat trouwen, hoort daar uiteraard een bruidsboeket bij. Voor de meeste bruiden althans. Wist je dat je ook bruidsboeketjes van vilt kunt laten maken? Dat is zo leuk voor kleine meisjes. Dat ze naast een prinsessenjurk ook een boeket krijgen. En omdat het boeketje van vilt is, hebben ze jaren later nog steeds iets bijzonders om op een mooi plekje te laten pronken. Ze zijn te koop bij Be-Flowerd. Je kunt er zelfs corsages voor je vriend en de andere gasten bestellen en een mooie bloem voor in jouw haar. Zo hebben jullie iets wat jullie allemaal bindt.

Armbandjes en manchetknopen
Als je al één of meerdere kinderen hebt, heb je al snel het gevoel dat je niet alleen met je vriend of vriendin trouwt, maar dat jullie als compleet gezin trouwen. Het is dan ook een erg mooi gebaar om dit ook zo te benoemen. Dat kun je al in de kaart doen (“Bas en Janne trouwen, samen met Daan en Sophie’) maar dat kun je ook doen met kleine details. Er zijn mooie manchetknopen met initialen te koop, leuk wanneer je twee kinderen hebt, en je kunt natuurlijk de mooie armbandjes van Melon Day bestellen! Hoe leuk is het om, met bovenstaande namen als voorbeeld, een armbandje te dragen met JB, een armbandje met het initiaal D en een armbandje met de letter S? En voor de meisjes een armbandje met ‘bruidsmeisje’!

Daarnaast is het natuurlijk erg leuk om je kinderen een klein kadootje te geven ’s ochtends, dat kan een nieuw speelgoedje zijn om zich ’s middags te vermaken, of bijvoorbeeld een leuk tasje om de ringen in te dragen!Plaats een reactie